Over mij

Mijn naam is Lianne van Rijnsbergen (1971), moeder van twee dochters (1997/2001), baasje van mama Zoë (2009) en dochter Beau (2015), twee lieve labradors, die ons leven enorm verrijken.

Mijn eigen start en geboorte hebben ervoor gezorgd dat het mijn passie is geworden om ouders en professionals alles te leren over het onderwerp Waarom baby’s huilen. Ik heb zelf de afgelopen 20 jaar zoveel geleerd over dit onderwerp en het heeft mij zoveel gebracht, dat ik min kennis heel graag deel met iedereen, die er open voor staat.

Als klein meisje was ik al nieuwsgierig naar de verschillende reacties die mensen kunnen geven in dezelfde situatie. De ene wordt boos, de andere blijft rustig. Dat fascineerde mij toen al enorm. Het zorgde ervoor dat ik veel boeken leende eerst in de bibliobus, die bij ons gestald stond en later in de bibliotheek.

Toen mijn dochters geboren zijn kwam ik erachter dat als ze moesten huilden ik het heel lastig vond hoe ik daar het beste mee om kon gaan. En stuurde ik ze weg als ze “vervelend” waren (dat dacht ik toen, nu zeg ik jullie waren niet vervelend, mama wist niet wat ze het beste kon doen op dat moment). Zelf deed ik wat ik heb geleerd, maar ik voelde op een gegeven moment dat het anders kon, maar hoe?

Op een gegeven moment kwam ik een van de boeken van Ingeborg Bosch tegen en toen ik in haar boeken ging lezen voelde ik dat het klopte wat ze schreef. Na veel lezen en weer wegleggen, omdat het best confronterend was besloot ik dat het tijd was om iets te gaan doen met mijn oude pijn, zoals Ingeborg dat zo mooi omschrijft.
Na het afronden van de PRI wist ik zeker dat ik hier iets mee wilde gaan doen, maar had nog geen idee dat dat iets iets met baby’s zou zijn.
Na het volgen van een driedaagse workshop bij Rien Verduld en Gaby Stroecken besefte ik dat er nog heel veel oude pijn bij mij zat vanuit mijn vroege start in de baarmoeder, mijn geboorte en die periode net daarna.
Mijn oude pijn uit mijn vroege periode heb ik verder kunnen helen door de tools toe te passen van de PRI, de Cref behandelaars opleiding te volgen en een verdiepingsweekend terug naar de baarmoeder.
Geweldige inzichten en een heel groot besef dat het nodig is voor baby’s om hun verdriet meteen te kunnen verwerken in de armen van zijn of haar ouders en/of verzorgers en dat dit ervoor zorgt dat een gebeurtenis geen trauma blijft wat iemand jarenlang met zich mee hoeft te dragen.

En daar begon mijn passie, die geresulteerd heeft in mijn eigen bedrijf Waarom baby’s huilen, deze website en de helend huilen methode.

Lianne van Rijnsbergen

“van huilen naar hechten is makkelijker dan je denkt” (en ik help je daar graag mee)